De Ablatherm® HIFU behandeling stap voor stap

1. De patiënt is verdoofd: ruggenprik of algehele anesthesie.

2.Tijdens de behandeling die 1.30 à 2.30 uur duurt, ligt de patiënt ligt gemakkelijk op de rechterzijde.

3. De sonde waarmee de behandeling wordt verricht, wordt door de endeldarm van de patiënt ingebracht. Met deze sonde kan de prostaat worden bekeken en ultrageluid worden afgegeven om de cellen te vernietigen.

4. De prostaat ligt vlak voor de endeldarm, een paar centimeter van de anus, zodat de behandeling langs natuurlijke weg kan worden verricht zonder trauma of snijden voor de patiënt.

5. Met de sonde kan de prostaat met echografie in zijn geheel worden bekeken en de software maakt een 3D beeld om het te behandelen gebied nauwkeurig te lokaliseren.

6. Dankzij de software kan de arts de randen van de prostaat bekijken, de veiligheidsmarges bepalen en elke fase van de behandeling op de millimeter nauwkeurig plannen. De uroloog bepaalt de grootte van het letsel dat wordt aangebracht afhankelijk de anatomie van de patiënt om de meest werkzame en de zo juist mogelijke behandeling te garanderen.

7. De sonde verricht automatisch de behandeling zoals de arts hem heeft vastgesteld. Er worden 400 tot 800 kleine letseltjes naast elkaar aangebracht om de prostaat in zijn geheel te behandelen. Gedurende de hele behandeling volgt de arts op het scherm het verloop van de behandeling in realtime.

 

Patient au lit

8. Als de behandeling voltooid is, plaatst de uroloog de urinesonde om te zorgen dat de urine normaal wegloopt in de uren volgend op de behandeling.

 

Last update: August 11, 2010

This site complies with the HONcode standard for trustworthy health information.
Verify here.