Ablatherm® HIFU, voordelen voor de patiënt

Quality of life

Niet-invasieve behandeling: voor een snelle terugkeer naar een normaal leven

Ablatherm® HIFU is een zogenaamde niet-invasieve behandeling, dat wil zeggen dat er geen enkele snede wordt gemaakt en er dus geen litteken is. De invloed op de omliggende organen zoals de urinesluitspier (continentie) en de erectiezenuwen is gering. De Ablatherm® HIFU behandelsonde wordt in de endeldarm ingebracht waardoor de prostaat gemakkelijk kan worden bereikt, want die ligt net achter de wand van de endeldarm.

Behandeling zonder bestraling die kan worden herhaald

In tegenstelling tot radiotherapiestralen bestaat ultrageluid uit onschadelijke golven die onder meer worden gebruikt voor beeldvorming tijdens zwangerschap. Met de HIFU technologie zijn diezelfde onschadelijke golven gericht en sterker voor een therapeutisch effect om prostaatkanker te behandelen.

Persoonlijke behandeling: radicaal of ‘focaal’

Met Ablatherm® HIFU biedt de uroloog een behandeling op maat afhankelijk van de anatomie van de prostaat, de keuze van de patiënt en de eventuele behandelingen die hij eerder heeft gehad. Er kan worden besloten slechts het zieke deel te behandelen (focale strategie) en in tegenstelling tot een volledige behandeling (radicaal) met als doel de kwaliteit van leven zo veel mogelijk te behouden en de impact op het omliggend weefsel te beperken.

Gerobotiseerde behandeling: precisie en veiligheid

De uroloog stelt de Ablatherm® HIFU behandeling in en de machine voert de behandeling uit met een nauwkeurigheid kleiner dan een millimeter die met de menselijke hand niet bereikt kan worden. Ablatherm® HIFU is voorzien van talloze automatische beveiligingen en maakt in realtime volgen van de parameters van de behandeling mogelijk zodat deze verloopt onder optimale veiligheid en werkzaamheid.
 

 

 

Last update: August 11, 2010

This site complies with the HONcode standard for trustworthy health information.
Verify here.